fbpx

Moni etsii suomalaista villaa nykyään kivijalkakauppojen lisäksi verkosta. Perinteisessä putiikissa lankaa voi hipelöidä ja myyjältä kysellä, mutta verkkokaupassa ostopäätös on tehtävä kuvien ja tekstin perusteella. Kokosimmekin lankakauppiaiden avuksi muutaman vinkin, jotka edesauttavat myymistä ja helpottavat ostamista.

  • Verkkokauppa suorine ostomahdollisuuksineen on tätä päivää. Harva potentiaalinen asiakas ehtii, jaksaa tai edes uskaltaa tilata tuotteet puhelimitse tai sähköpostilla. Ostamisen on oltava helppoa, nopeaa ja varmaa. Erilaisia verkkokauppa-alustoja on tarjolla valtava määrä. Kysele asiantuntijoilta tai muilta verkkokauppiailta, jotta löydät tarpeisiisi sopivan.
  • Verkkokauppaa ei pidä piilottaa. Sinne on oltava suora pääsy paitsi hakukoneista myös lankamyyjän verkkosivuston etusivulta. Potentiaalisen lankaostajan ostopolun miettimiseen kannattaa käyttää hetki aikaa: mistä ostaja tulee, mitä kautta ja kuinka nopeasti hän löytää etsimänsä tuotteen.
  • Verkossakin kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Niiden on oltava totuudenmukaisia, selkeitä ja houkuttelevia. Langan värin ja tekstuurin on näyttävä oikein, jotta asiakas ei pety saadessaan tuotteen käsiinsä. Kuvaamista voi opetella vaikkapa tuotekuvauskurssilla tai itsekseen treenaamalla. Verkkokaupan kuvien toimivuutta kannattaa katsoa ja vertailla eri laiteilla.
  • Ostajaa kiinnostavat langan tekniset tiedot: langan materiaali, vyyhdin/kerän paino, langan juoksevuus, tex-luku, englanninkielinen vahvuus (Fingering, DK jne.) suosituspuikkokoko sekä langan käsittely (onko koinsuojausta, kuinka paljon pesty, miten värjätty). Samat tiedot kannattaa mainita myös langan vyötteessä, jos niitä teet.
  • Vielä helpommaksi ostopäätöksen tekeminen käy, jos pystyt kuvailemaan lankaa tarkemmin: millaisten lampaiden villasta lanka on valmistettu (esim. suomalaista villaa, xx rodun villaa, xx tilan villaa), mitä siitä voi valmistaa, kuinka paljon lankaa tietynlaisen tuotteen neulomiseen menee, millaisen pesun lanka kestää. Voit myös linkata langalle sopivia ohjeita.
  • Varastosaldon näyttäminen on tärkeää. Ostaja haluaa tietää, onko lankaa ostettavissa hänen tarvitsemansa määrän verran.

Edellä listatut vinkit soveltuvat toki myös lankojen myymiseen kasvotusten. Monelle käsityöharrastajalle suomalaiset villalangat ovat vielä varsin vieraita, eivätkä ostajat ehkä osaa tai uskalla kysellä niistä. Houkutteleva esillepano ja aktiivinen lankojen esittely innostavat kokeilemaan ja ihastumaan.